Korsan Haber & NesMedya Haber Video Oyun Seo Yarışması

29 Mart 2009 Pazar

zrmbilisim katkıları ile 2009 seo yarışması 2

Yüksek Seçim Kurulu'nun bilgisayar sistemi arızalandı

İZMİR'de yerel seçimlerin ardından oy sayımı ve tasnif işlemleri Yüksek Seçim Kurulu'nun bilgisayar sistemindeki arıza nedeniyle fiyaskoya uğradı. İl genelinde yaşanan sorun nedeniyle oy pusulalarının konulduğu çuvallar, ilçe seçim kurullarına geç ulaştı, bilgisayardan sayım yerine görevlilerin cep telefonlarını hesap makinası gibi kullanıp sayım yapmaya çalıştı.

Yerel seçimlerle ilgili oy kullanma işleminin bitmesi ardından başlayan sayım süreci, İzmir genelinde aksaklıklar nedeniyle kesintiye uğradı. Yetkililer, Yüksek Seçim Kurulu'nun bu seçimle ilgili hazırladığı bilgisayar sisteminin aşırı yoğunluk nedeniyle çöktüğünü bildirirken, pusulaların bulunduğu çuvallar gecikmeyle saat 20.30 sıralarında merkezlerine ulaşmaya başladı. Sistem arızası nedeniyle özellikle Konak İlçe Seçim Kurulu'ndaki bilgisayarlardan bazılarının kapatılması istendi. Görevliler çağrıya uyarken, gelen çuvallardan çıkan oyların toplanmasında da trajikomik olaylar yaşandı. Bazı görevlilerin, oyları cep telefonlarının hesap makinalarını kullanarak topladıkları görüldü. Sandıklardaki sonuçlarla ilgili resmi açıklama yapamayan yetkililer, sorunun devam ettiğini, sistemin normale dönmesi için çalışmaların devam ettiğini vurguladı.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Sponsorlar

En Güzel HaberleriHaber Adresinden Öğrenip, Video izle adresinen de en güzel videoları izleyerek, Oyunlar oynayabilirsiniz.