Korsan Haber & NesMedya Haber Video Oyun Seo Yarışması

15 Mart 2009 Pazar

Server 2008 Cluster Komutları

Server 2008 Cluster yapısı altına sadece komut satırını kullanarak goruplar oluşturabilir ve bunların altında service yada applicationları taşıayabiliriz.Bunun için sırasıyla kullanabileceğiniz komutlar;

cluster . group “file server” /create
komutu ile file server isminde bir cluster grubu oluşturabilirsiniz.Bir önceki yazıda da bahsettiğimiz gibi kurulumdan sonra kullanacağınız tüm servisler ve uygulamalar için bunlara özel gruplar oluşturmanız gerekmektedir.

cluster . res “File Server” /create /group:”file server” /type:”File Server”
komutu ile biraz önce oluşturduğumuz grup altına File Server rolünü(kaynağını) oluşturduk.Artık bu yapıyı kullanarak dosya paylaşımını cluster yapısı üzerinden çalıştırabiliriz.Tabi burada “File Server” ismini kullandım.Sizde diğer servisleri eklemek isterseniz “cluster restype” ismini kullanarak listeleme yapabilirsiniz.

cluster . res “FS IP Address” /create /group:”file server” /type:”IP Address” /priv address=10.0.0.100 subnetmask=255.255.255.0

cluster . res “FS Name” /create /group:”file server” /type:”Network Name” /priv name=”ortakdosyalar” dnsname=”ortakdosyalar”

Bu komutlarda da grubumuza bir ip adresi ve network üzerinden erişelecek bir isim atadık.

cluster . res “FS Name” /adddep:”FS IP Address”

komutuylada verdiğimiz ip ve isim arasında bağlantıyı sağlıyoruz.

Son olarak bu yapıyı online hale getirmek için

cluster .res “resource name” /on

komutunu kullanabilirsiniz

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Sponsorlar

En Güzel HaberleriHaber Adresinden Öğrenip, Video izle adresinen de en güzel videoları izleyerek, Oyunlar oynayabilirsiniz.